Een uitgestrekt natuurgebied nabij historisch Delft

Buitengoed de Uylenburg ligt tussen de weilanden in het oude buurtschap 'Klein Delfgauw'.

Onze 'achtertuin' is een uitgestrekt en schitterend natuurgebied, met diverse wandel- en fietsroutes, een heerlijk meer om in te zwemmen, te surfen en te vissen.

Op twee kilometer afstand ligt het historische Delft. Bewonder de oude grachtenpanden, de Nieuwe Kerk met de beroemde graven van het Koninklijk Huis, het werk van Vermeer, Delfts Blauw en het Prinsenhof.

Uitrusten kun je in een van de vele gezellige café's en restaurantjes. In de zomer is het helemaal genieten op de gezellige volle terrassen, verspreid door de stad.

 

Bieslandse hoeve | StiltegoedBieslandse bos | Delftse Hout | Kinderboederij | Centrum Delft | Krekengebied

 

Uylenburg_Blad_Icoon_01_Lijn

Hoeve Biesland

Hoeve Biesland is een biologisch-dynamische boerderij in de Randstad waar vlees, brood, rauwe melk en groenten geproduceerd wordt. Er is een boerderijwinkel met streekproducten, ze bieden arbeidsmatige dagbesteding aan, leveren aan horeca en zijn actief in landschapsbeheer.

Check de website voor meer informatie en activiteiten.

Uylenburg_Blad_Icoon_01_Lijn_02

Stiltegoed

Het Stiltegoed is een 'zijn'-plek midden in de Bieslandse Polder. Een voor ieder toegankelijk gebied waar de natuur, de weidsheid en de stilte je mag uitnodigen voor meditatie of andere mijmerijen.

Er is een mogelijkheid om in een 2-daags vergaderarrangement de dag te beginnen met een begeleide stiltewandeling, met afsluitend een meditatie.

Uylenburg_Blad_Icoon_01_Lijn

Bieslandse Bos

Het Bieslandse Bos is een jong gevarieerd bos. Samen met De Balij vormt het Bieslandse Bos een gestaag groeiende ‘groene long’ tussen Delft en Zoetermeer.

Je kunt er heerlijk doorheen wandelen. In dit moerasachtige bos wonen tal van vogelsoorten: van sprinkhaanzanger tot krakeend en van de mooie lepelaar tot de grote zaagbek. Er zijn fietspaden en picknickplekken.

Check de site van Staatsbosbeheer voor meer informatie. Benieuwd naar de activiteiten en evenementen in en rond de Bieslandse polder? Bekijk dan de site van de Vrienden van Biesland.

Uylenburg_Blad_Icoon_01_Lijn_02

Delftse Hout

Natuur- en recreatiegebied Delftse Hout bestaat uit een plas, bos en ander groen en staat bol van de activeiten. Zo is er o.a. een stadsboerderij en waterspeeltuin, een camping, het natuur- en milieu-informatiecentrum 'De Papaver'.

Check de website van de Delftse Hout voor meer informatie.

Uylenburg_Blad_Icoon_01_Lijn

Stadsboerderij BuytenDelft

Gelegen in de Delftse Hout, vind je de stadsboerderij en waterspeeltuin BuytenDelft.  Het hele jaar vinden er voor de kinderen leuke activiteiten op de boerderij plaats. BuytenDelft is 7 dagen per week geopend.

Uylenburg_Blad_Icoon_01_Lijn_02

Centrum Delft

Het historische centrum van Delft is wereldberoemd om verschillende redenen. Het prachtige Delfts Blauw, de beroemde schilders, historische gebouwen en indrukwekkende musea en tentoonstellingen maken een bezoek aan Delft meer dan waard.

Bekijk de site van Delft voor meer informatie.

Uylenburg_Blad_Icoon_01_Lijn

Krekengebied

Het Krekengebied maakt deel uit van de Boswachterij ‘De Balij en Bieslandse Bos’ en wordt doorsneden door verschillende wandelpaden. Het is goed toegankelijk en vele wandelaars genieten van dit stukje natuur. De vele menselijke bezoekers lijken de vogels weinig te deren. Er zijn maar weinig plaatsen waar Smienten, Lepelaars, Slobeenden, Zomertalingen en vele andere soorten vogels zich zo goed laten bekijken als hier.

Het gebied bevindt zich direct achter ons Buitengoed. Lees hier meer over dit gebied.